CONSULTA SOBRE LA SITUACIÓ DEL PERSONAL VETLLADOR ALS CENTRES (CURS 2014-15)

A meitat de juny el Departament d’Ensenyament va fer públic el pressupost base de licitació que destinarà a la contractació del personal vetllador per aquest nou curs que ara s’inicia, el curs 2014-15. Segons el Departament, la quantia fixada és aproximadament la mateixa que hi estava destinant al finalitzar el curs 2013-14: 12,4 milions d’euros però amb la possibilitat d’ampliar el contracte per un import del 10%. Així s’adjudicaran de partida als centres educatius públics de Catalunya 23.612 hores setmanals de vetlladora, és a dir, 93 hores més que les adjudicades al finalitzar el curs passat. 
Des de CCOOEducació vam valorar positivament el manteniment de la partida pressupostària però fent palès que si de partida no s’incrementava aquest 10% les hores adjudicades continuarien sent insuficients per cobrir les necessitats existents, tal com vam demostrar en l’informe publicat a inicis de juliol sobre la situació vetllador@s i acció sindical curs 2013-2014 que podeu consultar a la nostra web http://educacio.ccoo.cat/ i aquest blog del Personal Vetllador http://vetlladora.blogspot.com.es/. 

Ara, que falten pocs dies perquè comenci el nou curs escolar i, com és habitual, CCOOEducació estem fent el seguiment específic de les hores que s'adjudiquen al personal vetllador i a l'alumnat amb necessitats educatives especials per tal de poder comprovar si realment aquest nou curs 14-15 no hi haurà retallades i aquest alumnat reb el suport necessari per fer possible una participació normalitzada en l'entorn escolar ordinari.
Us demanem col·laboració omplint el següent formulari per poder així concretar la situació real. Les vostres aportacions són fonamentals. Gràcies per la vostra participació. Us mantindrem informats/des.